filmul de săptămîna asta – 21 grams


„Cât cântăreşte sufletul unui om?”

Cum ţi s-ar părea dacă cineva ţi-ar spune o poveste fără să respecte derularea firească a subiectului, trecând în acelaşi timp de la un plan la altul? Să înceapă cu sfârşitul, să continue cu intriga şi la un moment dat să strecoare şi ceva din desfăşurarea acţiunii? Exact aşa ceva face regizorul Alejandro González Iñárritu în „21 grams„, însă acest film îţi va demonstra că din piese aparent disparate, aparent fără nici o legătură unele cu altele, se poate construi o poveste. Doar aparent disparate, pentru că „fragmentele” se leagă, într-un final totul are o logică, iar piesele care păreau că nu au nici o legătură unele cu altele reuşesc să alcătuiască un tot. Ca şi în „Amores Perros” sau „Babel„, şi în „21 grams” este vorba despre felul în care se pot influenţa destinele unor străini, despre duritatea vieţii şi despre impactul alegerilor pe care le facem în anumite momente. Nominalizat la două premii Oscar şi cu un palmares de invidiat (26 de premii cîştigate şi alte 35 de nominalizări), „21 grams” nu este un film care să poată fi povestit; este, în pofida poveştii aparent simple pe care o spune, un joc de puzzle, iar piesele jocului trebuie să le potrivească privitorul. Un film care mai este recomandat şi de distribuţia foarte bună, cu Sean Penn, Benicio Del Toro şi Naomi Watts făcînd fiecare roluri de excepţie; ceva mai jos găsiţi un trailer al acestuia, iar eu nu pot decât să vă urez „vizionare plăcută!”.

sursa: youtube (user – oldhollywoodtrailers)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în filme și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la filmul de săptămîna asta – 21 grams

  1. marian zice:

    Benicio DelTorro…bahhh ! Sean Penn jos cu palaria. Asta nu poate juca decat in filme mari, iar daca filmul e ” mic” simpla aparitie a lui Sean Penn il ridica pana la stele. Am sa caut sa-l …revad. Chiar mi-a placut .

  2. Călin zice:

    e, aici nu vorbim de un film mic, Iñárritu nu prea ştie să facă filme mici 😉 . că nu ţi-o fi plăcînd ţie Benicio Del Toro, se prea poate, dar totuşi face un rol bun în filmul ăsta 🙂

Loc de guiţat (grohăielile merg direct la gunoi)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s