Scrie, amuză-te, votează și vei fi premiat! Concurs de satiră


Grupul nostru lansează tuturor invitația de a participa la un concurs de creație literară satirică. Scrierea poate fi în versuri sau în proză și rămâne la latitudinea participanților  să aleagă ce defecte morale ale oamenilor sau aspecte negative ale societății vor fi criticate, fără ranchiună,  doar pentru umorul în sine al acestui gen literar gustat și apreciat de publicul cititor. Există și posibilitatea ca, prin semnalul de alarmă pe care fiecare satiră îl trage asupra unui defect care poate fi îndreptat, să aibă această nobilă menire și acest efect benefic. Nu se dau nume, totul va fi generalizat și fără intenția de a defăima. Pentru început, propunem tema ”La televizor”. Dacă aici nu sunt subiecte bune pentru o satiră, nu știm unde ar fi! Creațiile nu trebuie să conțină mai mult de 3-5 strofe (poeziile) și 15 rânduri (proza). Se trimit prin mail la adresa concurs_porciiabjecti@yahoo.ro și se vor publica TOATE în aceeași zi, pe blogul nostru, într-un articol numit :” Să citim, să ne-amuzăm și să votăm” – Concurs de satiră. Daca vor fi prea multe, se publică în două articole cu același nume, diferențiate prin numerotare: I și II. Așadar, se votează cu chestionar și juriu. Ponderea va fi în proporție de 50% punctaj obținut din voturile pe chestionar și 50% în urma jurizării. Membrii juriului nu participă la concurs. Creațiile votate care vor beneficia și de un comentariu care justifică votul, vor avea un număr dublu de puncte. Juriul va fi alcătuit din 3 membri ai Grupului. Punctajul obținut din cele două secțiuni de vot (media voturilor obținute la chestionar și juriu)  va desemna câștigătorii, pentru că vor fi trei: locul I, II și III. Premiul este simbolic: se publică primele trei creații câștigătoare într-o postare separată, aici, cu ping către  participanți, se oferă o Diplomă  specială, care poate fi inserată pe blogul câștigătorilor (ca banner sau format jpg) și …mai vedem, sperăm că vor fi și cărți acum sau doar în edițiile următoare. Puteți publica și pe blogul personal poezia sau proza scrisă de fiecare. Încă un amănunt: vom mediatiza pe blogurile personale concursul, pentru ca fiecare creație să fie citită și votată de cât mai mulți cititori. Garantăm că nu vom folosi în alt scop creațiile voastre. 

Materialele pentru concurs se primesc până în data de 23 februarie (repetăm adresa concurs_porciiabjecti@yahoo.ro), iar în 24 februarie le vom publica pe blog și începe votarea. În 2 martie vom afișa câștigătorul. Mult succes!

Dăm noi tonul (în afară de concurs, evident):

La televizor

Năzuroși și răsfățați

Înțoliți și pomădați

Pe ecran cam de-ăștia vezi!

Când deschid gura, nu crezi

Că le pot ieși din minte

Cinci greșeli la trei cuvinte!

Dame a la Caragiale

Gafe mari,  monumentale,

Bombe sexi, silicoane

Cu succesuri  în… balcoane.

Poliglote agramate,

Toate-s vechi și nouă toate!

(scrisă de Mirela)

Invităm și pe:

VirusverbalisClipe de Cluj,Carmen, Auraș,Călin,Mirela,Doru,Gabi,Gabriela Elena,Lili,Daurel,Karmapolice,Lolita,Roxana,Luna Pătrată,Max Peter,Teo Negura,Theodora,Zina.

Acest articol a fost publicat în concursuri și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Scrie, amuză-te, votează și vei fi premiat! Concurs de satiră

 1. Doru zice:

  No, musai ca de voie bună!
  Mai pretenţios scris (cum tăifăsuiam, mai ieri, cu bunul Călin, boier dumneavoastră) e obligatoriu să-mi reanimez muzul (că de unde muză pierdută prin cine ştie ce cambuză?) întru tulburătoare injoncţiuni homerice ori să-l remaniez pe motiv de (în portocaleză elitistă) „vectori ce ne condţiioneză ubicuu”!

  • Porciiabjecti zice:

   Atunci musai de purces la animarea muzului, boier dumneavoastră!
   E un concurs care merită o prezență distinsă și … condimentată! 😉

 2. Mi se pare un concurs binevenit ! Subiectul este generos. Prezentarea explicită ,iar satira în versuri scrisă de Mirela plină de umor sarcastic, satirizând fix la ţintă „protipendada” mereu prezentă în multe emisiuni TV, fără cap şi fără coadă !
  Reuşită iniţiatorilor şi succes participanţilor!

  • Porciiabjecti zice:

   Aurora, mulțumim! Un concurs binevenit e un concurs onorat cu prezențe distinse și talentate. Unde participi tu e cu sigranță creație de succes, mai ales poezie umoristico-satirică, am mai citit și cunoaștem! Sperăm că te vei alătura concurenților. Chiar sperăm! 🙂

 3. O propunere: poate meditaţi în ideea de a încerca să schimbaţi numele blogului. Oricât de motivat ar fi pentru iniţiatori, denumirea de „porc abject” ţine departe mulţi bloggeri cu postări de excepţie şi de înaltă ţinută etică.. Până şi „Locul de guiţat” care iniţial amuză, devine după un timp supărător. Incercaţi să nu priviţi propunerea mea cu încrâncenare spunând:”cui nu-i place nu are ce căuta” ci încercaţi să priviţi şi din perspectiva celor din afară…
  Nu am pretenţia publicării acestui comentariu.

  • Călin zice:

   eu nu privesc propunerea cu încrîncenare, nu am de ce. a mai fost făcută, s-a discutat pe tema ei în grup, s-a votat, iar majoritatea a decis să rămînem porci abjecţi, cu ghilimelele de rigoare. să ridicăm aceeaşi problemă la nesfîrşit nu are rost, pentru că asta nu cred că va schimba opinia membrilor grupului. cît despre cei din exterior, dacă pentru ei numele grupului reprezintă lucrul cel mai important, fiind şi un impediment major în aderarea lor la grup, asta este; eu cred că altele sînt ceva mai importante decît spoiala cu care dăm pe un gard sau decît un nume. o seară frumoasă să aveţi!

   • Mirela zice:

    Calin, Aurora nu a mai ridicat aceasta problema pana acum, o face pentru prima oara. Eu nu am fost si nici nu sunt de acord cu acest nume, dar nu mai cer schimbarea lui, fiind in minoritate. Grupul e bine structurat, limbajul e mai mut decat decent, doar ca nu agreez denumirea aceasta si voi stiti. Insa ne supunem majoritatii. Nu stiu pentru cat timp.
    Un nume neinspirat nu e o spoiala, e o antireclama si alunga cititorii. Dar repet: nu e un impediment capital. Eu raman in Grup in ciuda numelui.
    Aurora, intreventia ta e una de bun simt si iti multumesc. Orice sugestie si propunere e binevenita. Te imbratisez!

    • Călin zice:

     nu am spus că doamna Aurora ar mai fi ridicat această problemă, am zis doar că a mai fost ridicată, a fost şi discutată, chiar s-a şi votat, iar ceea ce a decis votul s-a văzut. oricine poate fi sau poate să nu fie de acord cu denumirea grupului, dar pînă la urmă trebuie să ne supunem deciziei majorităţii. şi tot aşa, fiecare poate spune ce îi convine sau ce îl deranjează, nu taie nimeni capete pentru asta 🙂 .

 4. Pingback: cuvinte mici… cu efecte mari « Rokssana's Blog

 5. Teo Negură zice:

  Next week, incerc si eu un… „guitat”, de ma ajuta vocea gandului ori muza 🙂 Spor tuturor!

 6. Pingback: colţul european – 12 « Colţu' cu muzică

 7. Pingback: Poveste parfumată.Parfumul unui Poem Cântec « my heart to your heart

 8. marian zice:

  FRATE…ASTEPT SA AUD SI GUITATURI SI …GROHAIELI , SI…PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU PUNE SI PUBLICA PE SUPORT DE HARTIE …PAI CUM DRACU SA STIE LUMEA DE VOI , DE TINE STIMATE AMICE ?FELICITARI MIRELEI…EXCELENTA ‘”POEZIA”, SE CUNOASTE CA-I PASIONATA DE BEAUDLEIRE

  • Porciiabjecti zice:

   Buna, Marian, eu astept sa aud (sa citesc) doar texte bune: o satira in versuri sau proza. Poate incerci tu! Te asteptam la adresa de mail de mai sus. Succes! !

   • marian zice:

    Frate…nu-i cazul ! Eu abia de curand am invata sa…scriu .Oricum multumesc de invitatie.Ba sunteti nebuni sau ce ? PUBLICATI SA VA POATA CITII TOATA LUMEA!!! Repet: PUBLICATI, pe suport de hartie sau daca-i mai ieftin{ poftim idee de bun simt si de buna calitate…ar fi cazul sa-mi puneti deoaparte ceva procente din drepturi de autor!} pe CD…si cel putin initial dati-le ieftin…cat sa va acoperiti costul cu …blancurile, da-ti si voi CD-ul inpreuna cu ziarul de Cluj cu ceva numai PUBLICATI ! Pai Calin este in materie de poezie…ce sa zic este MARE frate, MARE. Teo Negura la proza rivalizeaza cu cine vrei matale iar Mirela poftim…a „produs” ceva in genul lui Toparceanu fara mare efort . Asta inseamna ca e BUNA frate , in domeniu.E si citita…Cine a citit si i-a si placut vreodata Charles Beaudelaire…devine automat amicul meu!DECi PUBLICAT si nu numai in Gazeta de Cluj.Trebuie sa ajunga si la noi la Bucuresteni ca slava Domnului aici am avut la un moment dat { cine zice ca nu-i mai avem ?} mai multi clujeni… decat la voi in Cluj!

 9. Pingback: Poveste de vis (69) « Teo Negură – Trafic cu hituri

 10. Pingback: God’s colors « • Gabriela Elena •

 11. marian zice:

  Si revin…lasati denumirea de PORCI ABJECTI ! Suna bine, credeti-ma pe cuvant!

 12. Pingback: Televiziunea si punctul G « Teo Negură – Trafic cu hituri

 13. Pingback: Henry Fielding – Joseph Andrews « In jurul Kadiei

 14. Pingback: Bombă naţională | Vultureşti

Loc de guiţat (grohăielile merg direct la gunoi)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s