Guest-post: „O noapte furtunoasă…”


cu mulţumirile de rigoare către luna pătrată, de unde vine această postare.

Nu ma pricep la politica, nu fac parte din niciun partid sau grupare de acest gen, singura culoare pe care o port cu mandrie este aceea a ochilor mei caprui, insa pot sa afirm cu tarie ca mi-ar placea enorm sa fiu Printesa la Curtea Regala. Pentru ca trecem printr-o perioada agitata in care sunt “cestiuni arzatoare la ordinea zilei”, uite ca nu pot sa tac, si nici nu vreau de altfel.

Acum cativa ani, sa fie cam cinci, in Piata Universitatii s-au adunat ad-hoc,brusc,instantaneu si dintr-o data ( nu, n-am gresit, stiu ce am scris) o multime de oameni care se bucurau de faptul ca  “amiralul flotei romane” tocmai fusese re-uns in inalta functie de presedinte, oameni carora li se falfaiau steagurile cu care venisera  mai mult pentru a-si acoperi unii altora fetele buhaite. Ei bine, Jandarmeria Romana era acolo si privea de pe margine cum multimea aclama, striga, canta, topaia si se maimutarea pupand dosul celui care re-primise osul, si toate astea fara sa miste un deget, sau macar o bata, un spray paralizant ceva. Circulatie blocata, oameni aflati pe carosabil…totul parea a fi “in limitele legii”, nu s-a lasat cu bataie si nici cu amenzi.

Noaptea trecuta, in Piata Universitatii oamenii s-au adunat din nou, de data asta pentru a-si striga nemultumirile, durerile si dezamagirile, dorintele, convingerile, sperantele, si bineinteles jandarmii au raspuns  din nou “prezent” . Sigur ca printre cei iesiti sa scandeze lozinci au fost si provocatori, oameni care au in spate nu stiu ce lideri politici, astfel ca la un anumit moment cand un nebun a aruncat o piatra alti cincizeci s-au repezit…nu sa o prinda, ci sa-l prinda pe cel care a facut asta. Nu stiu daca au reusit sau nu, stiu doar ca au incarcat dubele cu 30-40 de oameni nevinovati pe care i-au dus ca pe animale la sectia de politie.

Traim in tara lui Caragiale, in “tarisoara noastra scumpa” in care “industria  e admirabila, e sublima putem zice, dar lipseste cu desavarsire”; “Societatea noastra, dar, noi, ce aclamam noi? Aclamam munca, travaliul care nu se face deloc in tara noastra” (Nae Catavencu), si nimic nu ar trebui sa ne mai mire.

Si totusi…”Ce zice soţietatea noastră? Ce zicem noi?… Iată ce zicem: această stare de lucruri este intolerabilă!  Până când să n-avem şi noi faliţii noştri?… Anglia-şi are faliţii săi, Franţa-şi are faliţii săi, până şi chiar Austria-şi are faliţii săi, în fine oricare naţiune, oricare popor, oricare ţară îşi are faliţii săi Numai noi să n-avem faliţii noştri? Cum zic: această stare de lucruri este intolerabilă, ea nu mai poate dura!… (Nae Catavencu).

Aveti grija, am o stranie senzatie ca urmeaza inca o noapte furtunoasa, daca vedeti pe cineva care tine o piatra in mana, trageti-l usor de maneca si spuneti-i la ureche “Tache, Tache, fii cuminte!”

sursa: youtube (user – CARMENDORO)

Reclame
Acest articol a fost publicat în guest posts și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Guest-post: „O noapte furtunoasă…”

  1. Peter zice:

    Părerea mea (de telespectator, că nu-mi permit picioarele să mă duc în piaţă) e că au existat provocatori şi probabil că vor mai exista. Astfel de indivizi ar trebui identificaţi chiar de către demontsranţii paşnici şi predaţi jandarmilor.
    Şi tot părerea mea e că vom vedea destul de curând personaje caragialeşti dându-şi în petic în media. Primii de-ăştia au început să „foşnească” pe bloguri deja.

  2. Pingback: foaie verde de Taipei… « Colţu' cu muzică

  3. Pingback: Un pachet de biscuiti… « Lunapatrata – Poezie,ganduri,muzica…

Loc de guiţat (grohăielile merg direct la gunoi)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s