Guest-post: Poduri


 

Guest-post venit din colţul cu muzică, aşa că nu e cazul să îmi mulţumesc 🙂

sînt poduri care se frîng într-o fracţiune de secundă. poduri de lemn sau de beton, sub povara unei greutăţi prea mari sau izbite de o viitură, se rup, se prăbuşesc în albia apei, lăsînd în urma lor un gol, o cale de comunicaţie  întreruptă. venim apoi noi, oamenii, şi începem să reconstruim vechiul pod ori să construim un altul nou în locul celui vechi, iar odată podul construit, lucrurile reintră în normal.

există însă şi un alt fel de poduri, de punţi, cele care apar între noi, oamenii; asemeni podurilor peste ape, unele sînt mai fragile, altele sînt mai rezistente, mai bine clădite. ori poate numai dau impresia că ar fi mai rezistente şi mai bine clădite, pentru că uneori, oricît de trainice ar părea, e suficient să se interpună o oarecare distanţă între doi oameni pentru ca din ele să se aleagă praful. alteori e destul o singură secundă şi o singură vorbă ca ele să se rupă în bucăţi, să se sfarme şi să nu mai lase nimic în urmă, nici măcar un loc pe care să fie începută construcţia unuia nou. în urma lor, chiar dacă poate nu ne dăm seama în acel moment, rămîne un loc gol, un spaţiu pustiu, cu care vom trăi pentru totdeauna, chiar dacă vom încerca să uităm de el, iar în anumite momente chiar vom reuşi. ca să nu simţim povara acestui loc gol poate că nu ar strica să fim mai cu băgare de seamă atunci cînd deschidem gura, să ne cîntărim mai bine cuvintele rostite sau aşternute pe hîrtie ori prin spaţii virtuale. ştiu, există un slogan foarte la modă care spune că nimeni nu e de neînlocuit, dar dacă el poate fi aplicat într-o fabrică, într-o firmă, într-un parlament să zicem, în sufletele noastre nu poate fi înlocuit, pentru că fiecare om este unic în felul lui.

sursa: youtube (user – SeetherVEVO)

ţucu-vă!

Acest articol a fost publicat în guest posts și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Guest-post: Poduri

  1. romanianstampnews zice:

    Părerea mea e că ar trebui să abordăm mult mai des această tematică. Mie îmi place cum ai prezentat această latură, chiar foarte mult.

  2. Luna patrata zice:

    Dar e cazul sa iti multumim noi, este excelent ce ai scris.

Loc de guiţat (grohăielile merg direct la gunoi)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s