DE CE?


există destul de multe grupuri în blogosferă şi probabil mulţi dintre voi vă întrebaţi care ar putea fi rostul unui grup nou. ei, bine, ar putea…ar putea încerca să adune la un loc un număr cît mai mare de oameni cu nişte principii sănătoase, care ştiu ce înseamnă decenţa, bunul-simţ, oameni care să ştie ce înseamnă să ai coloană vertebrală şi chiar să aibă, oameni care să aibă obraz, nu şoric, oameni care să se respecte unul pe celălalt şi să ştie să fie solidari, care să ştie ce înseamnă dialogul civilizat şi să nu arunce cu noroi în alţii cum le vine lor la îndemînă, oameni care să nu dea „like”-uri peste „like”-uri doar pentru că s-a înrădăcinat acest troc ieftin şi penibil, care să prefere un adevăr, oricît de neplăcut ar fi el, unei minciuni ambalate frumos. ştiu prea bine că nu va fi foarte uşor să îi găsim pe acei oameni, dar sînt convins că în timp vor veni ei de la sine.

de ce „Grupul porcilor abjecţi”? ar fi putut avea foarte bine orice altă denumire, dar totul a pornit de fapt de la o insultă gratuită aruncată de un oarecare unui alt blogger, care nu îi greşise cu absolut nimic. cine este cel care a lansat insulta nu are absolut nici cea mai mică importanţă, oricum este un oarecine pe care nu veţi avea ocazia să îl întîlniţi vreodată în acest grup şi care nu merită nici o brumă de atenţie. nu sîntem nici porci, nu sîntem nici abjecţi, ne propunem să fim exact opusul acestora, însă sintagma „porc abject” a ajuns să definească un om care spune ce gîndeşte, care nu acceptă cenzura sau compromisurile de dragul unei poziţii într-un top oarecare, un om cu bun-simţ şi la locul lui.

despre ce şi cum intenţionăm să facem voi reveni într-o postare viitoare, probabil mîine, pînă cînd sper să apuc să lucrez puţin şi la aspectul blogului. cei care sînteţi deja membrii ai acestui grup vă puteţi promova postările în cadrul grupului, însă pe viitor vor exista şi concursuri pe diferite teme; dar asta după ce se aşează apele în albie şi vor fi puse toate detaliile la punct.

Acest articol a fost publicat în generale și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

23 de răspunsuri la DE CE?

 1. Peter zice:

  Excelent. Felicitări pentru idee.

 2. Iulia Kelt zice:

  Hai să facem guest posts :))

 3. psi zice:

  deci a apărut şi blogul! bun aşa! să ne fie cu rost bun. tudor de la „stau pe net” are o vorbă ce mie îmi place tare mult: un blogger mic care promovează omenia. asta ne doresc să fim!

 4. Teo Negură zice:

  Hai sa facem din blogul asta un blog asa cum fiecare din noi si-ar dori sa citeasca 🙂

 5. shogunu' zice:

  „… “porc abject” a ajuns să definească un om care spune ce gîndeşte, care nu acceptă cenzura sau compromisurile de dragul unei poziţii într-un top oarecare, un om cu bun-simţ şi la locul lui.”
  Corect!!!
  De aia-s de-al vost!
  Pe mine nesimţirea mă omoară!!! Nu lipsa de şcoală, nu lipsa de culrură. Nesimţirea şi nepăsarea! Astea-s bolile cronice ale generaţiei ăsteia, „generaţia PRO”. Io asta am zis-o demult!
  http://shogunusb.wordpress.com/2011/07/03/generatia-pro/
  Cei care au promovat manelismul, cefele groase, „fufismul” ,”tutismul”, porcăiala pe sticlă, îs de vină pentru asta! Acuma generaţia pro are drept de vot!!! De aia sîntem în căcat (pardon…) De aia bunul simţ e pe moarte. Io aş face orice ca să-l salvez, chit că înjur ca un birjar cînd îmi ies din pepeni. De aia io-s de-al vost!
  Banzai!

  • Călin zice:

   nu aş zice că aparţin exclusiv generaţiei „PRO” boalele de care zici tu; şi între ei sînt unii care au chiar mult bun-simţ, după cum şi între cei mai trecuţi sînt destui care nu au habar ce înseamnă aia decenţă. banzai să fie!

   • shogunu' zice:

    Io n-am zis că toată generaţia. Normali că şi printre babalîcii ca mine sînt şi o grămadă de nesimţiţi. totuşi procentajul nu-i chiar aşa de mare.
    Urcă-te în autobuz, dimineaţa cînd pleacă elevii la şcoli. Te doare păăruuuuu’! Toţi pe scaune, vorbind măscări, bătrîni şi femei gravide în picioare lîngă bară. Io la ăştia mă refeream.
    Şi, normal, Banzai!

    • Călin zice:

     asta ţine de foarte mulţi factori, de educaţie, de familie, de anturaj; de condamnat nici nu ştiu dacă sînt ei, ori mai degrabă cei care le-au dat educaţia pe care le-au dat-o. banzai să fie, dacă aşa vrea matale! 🙂

 6. Pingback: Mistreţul (c)u-rât de argint « Teo Negură

 7. Îmi place mult ideea ! Sunt de acord cu tot ce-ai scris. Poate titlul este totuși cam dur.

 8. Mirela zice:

  Călin, Carmen a spus exact ce voiam și eu să spun. Nefiind scena unor răzbunări personale, poate i s-ar potrivi un nume mai puțin dur. E un blog de opinie, aici cred că mulți ar avea ceva de spus…Suntem pățiți, fiecare cu pățania lui, de aceea e bine să existe un asemenea loc. Ce a fost, a fost, dar dacă va mai fi, aici se va face lumină. Nu cu vorbe, ci cu print screen-uri doveditoare. Nu mai putem lasăm vraște viața noastră virtuală.

  • Călin zice:

   poate o să ne gîndim la asta pe viitor. nu vrem să ne răzbunăm pe nimeni, nu ar avea sens să încercăm asta, dar de la expresia asta infectă a pornit ttotul. e, vedem noi, poate în timp schimbăm mai multe pe aici.

 9. CELLA zice:

  guiţ,guiţi 🙂
  băftoacă, frumoşilor!

 10. Pingback: Sunt “porc abject” acceptat

 11. Zamfir POP zice:

  Mulţumesc de acceptare. Acum, nu mai sunteţi, ci, suntem!

 12. noruego zice:

  felicitari! era nevoie de un astfel de „cotetz” cu personalitate!

Loc de guiţat (grohăielile merg direct la gunoi)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s